We zijn live!

In stilte ben ik al een tijd hard aan het werk. Met de testfiets heb ik er al 190 inspanningstesten op zitten en afgelopen voorjaar en zomer heb ik sporters begeleid naar hun mooiste sportieve uitdagingen. In de laatste anderhalf jaar maakte ik veel mooie ontwikkelingen door. Ik nam afscheid van topsport, ik verbouwde mijn huis en ik richtte mijn eigen bedrijf op. Ik ging training geven, ik startte met het afnemen van inspanningstesten en ik ben trainingsprogramma’s gaan schrijven. Om het plaatje compleet te maken, werkte ik in de afgelopen periode hard aan mijn websites. En vandaag vier ik dat ze officieel de lucht in zijn. Beter Afvallen, Beter Trainen en Beter Schaatsen zijn live! En ik ben er onwijs trots op.

Anderhalf jaar geleden schaatste ik mijn laatste wedstrijd. Tijdens de World Cup Finale in Heerenveen nam ik afscheid van de sport waarin ik negen jaar lang op het hoogste niveau mee deed. Tijdens mijn schaatscarrière dacht ik na over wat ik erna wilde gaan doen. Ik studeerde Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Er zijn niet veel schaatsers die studeren naast hun topsport. Ik vond het belangrijk om mezelf op een ander vlak te ontwikkelen, na te denken, nieuwe dingen te leren. Het gaf me afleiding tijdens het schaatsen. En met de combinatie topsport en deze studie had ik goud in handen.

Onderzoeken uitvoeren, inspanningstesten afnemen en anatomie ontleden in de snijzaal. Ik vond het allemaal prachtig. Wat ik leerde in de collegebanken tijdens vakken als biomechanica, trainingsfysiologie en anatomie kon ik meenemen naar mijn trainingen op het ijs. En mijn trainingservaring hielp mij in het begrijpen van de studiestof. Tijdens mijn studie ben ik van het uitvoeren van onderzoek gaan houden. Het is fantastisch om je iets af te vragen, een onderzoek op te zetten, data te verzamelen, resultaten te begrijpen en daarmee een antwoord op je vraag te vinden.

Nadat ik uitgeschaatst was, kocht ik samen met mijn vriend een oud huis die verbouwd moest worden. Het was een mooie manier om van topsport af te kicken. Even iets heel anders. Van mijn vader leerden we timmeren. De metselaar leerde ons muren op te bouwen en van de vloerenlegger leerden we hoe we een houten vloer moest lijmen. Fantastisch vond ik het om nieuwe plannen te maken en aan iets moois te bouwen.

Toen het grootste gedeelte van de verbouwing erop zat, begon ik met trainingen geven en inspanningstesten afnemen. Vanuit inspanningstesten met korte trainingsadviezen kwam steeds vaker de vraag om een passend trainingsschema te maken. In afgelopen voorjaar en zomer heb ik sporters begeleid naar zo sterk mogelijke prestaties tijdens de Marmotte, Giro di Kika, Alpe d’Huzes, Sellaronda Hero en Tour for Life.

Om tot de beste prestaties te komen moet een puzzel opgelost worden. Waar sta je nu? Wat is je doel? Wanneer wil je dat doel bereiken? Welke verbeteringen zijn daarvoor nodig? Hoe heb je in de afgelopen periode getraind? Hoeveel tijd heb je beschikbaar om te trainen? Wat is voor jou het best passende programma? En op welke trainingen reageer jij het beste?

Met een inspanningstest komen we er achter waar je staat, waar verbeteringen te behalen zijn en welke trainingen het beste bij je passen. Ik vind het mooi om vervolgens een passend trainingsprogramma te schrijven, training te geven en tussentijds te evalueren hoe je het ervaart. Hoe gaan de trainingen? Waar loop je tegenaan? Past het in je dagelijkse leven? Met deze informatie kan ik het trainingsschema steeds beter passend maken. Ik hou van deze puzzel.

Tijdens mijn studie en topsport heb ik veel geleerd. Ik wil die kennis en ervaring gebruiken om mensen gezonder te laten worden en beter te laten presteren. In de afgelopen periode nam ik al veel testsen af, ik gaf al trainingen en ik schreef al veel trainingsprogramma’s. Nu mijn websites af zijn, is het compleet. Ik ben klaar voor nog veel meer inspanningstesten, trainingsschema’s en trainingen. Ik heb er zin in. Kom maar op!

Groet, Diane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *