Trainingsschema's

Wil je fitter worden en gewicht verliezen? Maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Ik begeleid je naar jouw doel door middel van het opstellen van een passend trainingsprogramma. Het wordt niet makkelijk, er zal hard gewerkt moeten worden. Wat minderen in de inname van calorieën is niet voldoende. Samen gaan we opzoek naar goede voeding en vooral veel beweging. Samen werken we toe naar jouw ideale vorm.

Tijdens een intakegesprek bespreken we wat je doel is en wanneer je dat doel wilt bereiken. Verder bespreken we wat je huidige conditie is, welke vooruitgang je moet boeken en hoeveel tijd je beschikbaar hebt om te trainen. Het intakegesprek vindt plaats in Hoogmade (nabij Leiden), of tegen reiskostenvergoeding op een andere locatie. 

Op basis van het intakegesprek, schrijf ik een trainingsprogramma voor je. Ik schrijf eerst een globale macroplanning. Dat is een planning van een aantal maanden tot een jaar, afhankelijk van waar je doel ligt, waarin we het uiteindelijke doel splitsen in kleinere doelen.

Naast de macroplanning schrijf ik weekschema's, waarin iedere training los is uitgewerkt. Vaak schrijf ik weekschema's een paar weken vooruit, tot een evaluatiemoment. Je mag zelf aangeven wanneer je wil evalueren. Vaak gebeurt dat iedere twee of vier weken. Maar iedere week, eens per zes weken evalueren, of zelfs pas halverwege het programma is ook mogelijk. Deze evaluatie gesprekken vinden telefonisch plaats.

Ik vraag je tijdens de trainingsperiode te noteren hoe je je voelt en hoe de trainingen gaan. Verder vraag ik je regelmatig om je ochtendpols en lichaamsgewicht te noteren. Aan het einde van de eerste trainingsperiode evalueren we de afgelopen periode en bespreken de plannen voor de volgende periode. Vervolgens schrijf ik het programma weer een paar weken verder, tot het volgende evaluatiemoment. Op deze manier gaat het programma zo goed mogelijk bij je passen.